Clivia temp & licht

Een Clivia is van oorsprong een schaduwplant. De Clivia doet het op alle plekken goed, maar mag nooit in de volle zon staan.

Clivia water & voeding

Een Clivia is heel erg makkelijk in het onderhoud en behoeft een matige watergift. Het is voldoende om 1x per week water te geven en de grond een beetje vochtig te houden. In de winterperiode is het voldoende om 1x in de 2 weken water te geven.

Voeding
Vanwege de trage groei van de Clivia is enkele malen per jaar bijmesten voldoende. Wij adviseren u om uw Clivia na 2 jaar te verpotten zodat de wortels meer ruimte krijgen. Iedere normale potgrond is hiervoor geschikt.

Clivia wat na bloei

Rustperiode
Om bloei te krijgen moet de Cliva een rustperiode hebben waardoor de knopontwikkeling wordt gestimuleerd. De natuurlijke rustperiode van een Clivia is de winter. Voor een goede bloei kunt u een rustperiode inlassen, zet uw Clivia miniata dan gedurende 2 maanden in een omgeving met een temperatuur van 5 tot 12 graden Celsius. De plant heeft dan weinig licht nodig en ook zeer weinig water. Als de grond licht vochtig blijft is dit voldoende.

Na deze rustperiode zal de stengel zich rekken en zal er een knop verschijnen, na de bloei kan de stengel uitgebroken of geknipt worden. Dit proces kunt u vele malen herhalen.