Azalea oorsprong & geschiedenis

Azalea’s komen oorspronkelijk voor in het wild in China, Japan en eilanden in de Stille Zuid-zee.  De Europese geschiedenis van de Azalea begint eind 18de eeuw toen de azalea naar onze streken kwam met ontdekkingsreizigers. Op dat moment was de sierteelt in volle bloei in de regio rond Gent. Dankzij de nabijheid van de stad met haar goede infrastructuur vormde de regio rond Lochristi de ideale voedingsbodem voor de azalea. Neem daarbij het gunstige klimaat en bodemsoort en, ziezo, een succesvolle start voor de Oost-Vlaamse Azalea teelt was geboren.

Oorspronkelijk waren Azalea’s voorbehouden voor de adel en de rijke burgerij.  Doorheen de jaren werd de teelt grootschaliger en werd de Azalea ook beschikbaar voor het grote publiek.  Door onderzoek en decennialange veredeling slaagden we er in om de Azalea te versterken en het aanbod sterk uit te breiden. Als resultaat kunnen we u onze Flandresse Azalea’s aanbieden, stuk voor stuk meesterwerkjes die wel 6 weken of langer bloeien!

Flandresse
Flandresse

Azalea vormen/soorten

De Flandresse Azalea komen in een brede range kleuren.  Stralend wit, sfeervol rood of vrolijk roze….er is altijd een kleur die past bij jou en jouw stijl.