Clivia oorsprong & geschiedenis

Clivia’s komen oorspronkelijk uit de subtropische wouden van Zuid-Afrika. In het begin van de 19de eeuw kwamen ze via ontdekkingsreizigers naar Europa. De actuele naam van deze moerasplant komt van de Hertogin van Northumberland: Lady Charlotte Florentine Cliva.  Zij was de eerste om ze in haar serre te kweken.

Halfweg de 19e eeuw werd de Clivia geïntroduceerd in België. Tot midden van de twintigste eeuw gebeurde de teelt en veredeling van deze exclusieve plant door tientallen Belgische kwekers.   Gaandeweg werd de kwaliteit beter met als resultaat deze krachtige plant met stevige brede bladeren, een mooie tros bloemen en een fantastische uitstraling.

Vandaag wordt nog hard gewerkt aan het veredelen en perfectioneren van de Flandresse Clivia door onze meester-telers.

Flandresse
Flandresse

Clivia teelt

Sterk en duurzaam geteeld, op Vlaamse bodem

De Clivia telen wij lokaal en duurzaam, met veel passie en Vlaams vakmanschap

Strong! Dé perfecte naam voor onze Flandresse Clivia soorten.  Die zijn immers extra sterk en bovendien in verschillende kleuren en potmaten verkrijgbaar. Stuk voor stuk afkomstig uit de eigen veredeling. Kenmerkend is een stevige compacte plant met een breed donkergroen blad.

Clivia kleuren en soorten

De Clivia met de oranje bloem is de meest gekende en voorkomende. Daarnaast hebben wij bij Flandresse nieuwe en aparte kleuren in het gamma.

Flandresse Clivia: een niet aflatende zoektocht naar verbetering en verrassende kleuren.
In ons uniek veredelingsprogramma kruisen we jaarlijks honderden soorten. Tijdens dit tijdrovend handwerk dat veel metier, kennis en ervaring vraagt ontwikkelen wij nieuwe soorten met beter bloeikwaliteit, sterke rassen en bijzondere bloemkleuren.